Comunicació científica. Com preparar una nota de premsa

Calendari:
16 de juny de 2021 de 09:30 h a 11:30 h 

A càrrec de:
Cristina Valentí. Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals de la UdG

Programa:
La sessió constarà d’una primera part teòrica per conèixer el format de la nota de premsa (titular, subtítols i cos del text) i els materials complementaris (fotografies, vídeos, àudios, enllaços…).  També reflexionarem sobre el registre d’aquesta comunicació d’acord amb els seus objectius i destinataris. Tot seguit, parlarem de les dinàmiques de l’enviament (dies i horaris més adequats, disponibilitat de l’investigador/a per a entrevistes, coordinació amb altres institucions o centres de recerca…). Finalment, veurem com podem ampliar l’impacte de la notícia (web UdG, xarxes socials…) i recollir el ressò generat amb l’eina del recull de premsa.

La segona part de la sessió serà pràctica. Les persones participants elaboraran la seva pròpia nota de premsa (si és possible, basada en un cas real) i, tot seguit, es compartirà amb la resta de participants i la formadora per donar la forma final al text i preveure les millors accions per difondre la notícia.

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...

Informació bàsica sobre protecció de dades:
Finalitat: registre de persones que comenten els continguts del blog de l’ICE.
Legitimació: consentiment de la persona interessada (art. 6.1.a RGPD).
Destinataris: amb el consentiment de la persona interessada es publicarà el seu comentari i el nom o sobrenom amb el qual s’ha registrat.
Drets de les persones interessades: es poden exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició al tractament i sol·licitud de la limitació del tractament adreçant-se a l’ICE.
Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades en aquest enllaç.