El SIGTE de la UdG crea un nou recurs educatiu per l’observació de la Terra

Edusat és una plataforma web de recursos educatius en l’àmbit de l’observació de la Terra. Es tracta d’un espai web educatiu obert i disponible per a docents, investigadors i investigadors i a la ciutadania, que facilita la divulgació i comprensió de la ciència de la Teledetecció a un públic no especialitzat. L’eina posa a l’abast de tothom un recurs que mostra el potencial de les imatges de satèl·lit i el seu ús a partir de casos pràctics per a l’anàlisi d’esdeveniments naturals i de problemàtiques socioambientals. 

A partir dels recursos que ofereix Edusat, és possible aprendre a identificar, controlar i analitzar les transformacions en la superfície terrestre produïdes pel canvi ambiental global: des de la desforestació de la Amazona fins a l’impacte del temporal Glòria o el retrocés de la glacera a l’Aneto. A partir de diferents casos pràctics, les persones usuàries podran identificar aquests fenòmens naturals com incendis forestals, el desglaç de les glaceres, la desforestació o el creixement urbanístic a la vegada que aprenen a explorar i processar les imatges de satèl·lit per obtenir-ne uns resultats. 

El web Edusat està disponible en tres idiomes (català, castellà i anglès) i ha estat creat pel Servei de SIG i Teledetecció (SIGTE) de la Universitat de Girona amb el finançament de Cordinet així com de l’Institut de Medi Ambient, del Departament de Geografia i del Consell Social de la Universitat de Girona.

Més informació a la a la web de Edusat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...

Informació bàsica sobre protecció de dades:
Finalitat: registre de persones que comenten els continguts del blog de l’ICE.
Legitimació: consentiment de la persona interessada (art. 6.1.a RGPD).
Destinataris: amb el consentiment de la persona interessada es publicarà el seu comentari i el nom o sobrenom amb el qual s’ha registrat.
Drets de les persones interessades: es poden exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició al tractament i sol·licitud de la limitació del tractament adreçant-se a l’ICE.
Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades en aquest enllaç.