Congregate: reunions en línia dinàmiques

Blackboard Collaborate, Google Meet, Microsoft Teams, Zoom, Jit.si… Us sonen? Exacte! Són eines de videoconferències. Segur que durant aquest darrer any n’heu utilitzat més d’una. Quina us agrada més? Ups! Pareu, pareu… probablement no ens posaríem d’acord: aquesta plataforma permet fer grups, aquella altra passa llista, n’hi ha una que permet compartir documents com cap altra…

Enmig de tantes opcions, potser el que menys caldria seria presentar-vos-en una altra. Però és que l’eina que us presentem avui és totalment diferent a totes les que hem enumerat al principi. Es tracta de Congregate, una plataforma que permet mantenir reunions en línia de forma dinàmica. El que més sorprèn quan hi accedeixes per primera vegada és la seva visualització perquè mostra un pla zenital d’una sala amb diverses taules i amb unes quantes cadires al voltant de cada taula. Cada cadira pot ser ocupada per una persona participant. Quan algú més s’asseu a una mateixa taula, s’estableix una comunicació entre elles en format videoconferència. Les taules, evidentment, són totalment configurables, tant en el seu nombre com en el nombre de cadires per taula.

Visualització d’una reunió amb Congregate

Cada participant té el seu avatar i pot anar canviant de taula al seu desig. Això fa que pugui participar en diverses converses. I per al professorat, es facilita molt l’anar canviant de grup per veure com treballen.

Congregate compta, també, amb la possibilitat de compartir la pantalla, mantenir xats de grup o privats i utilitzar una pissarra compartida.

I encara més, hi ha una tarima que permet emetre per a tots els participants de la reunió, molt recomanable per quan es vulguin donar missatges globals.

L’únic inconvenient (relatiu) és que cal utilitzar el navegador Google Chrome.

Ara mateix aquesta eina és gratuïta i s’ofereix en la versió clàssica, una versió social i una darrera de classe. Totes tres s’assemblen molt, però tenen alguna característica diferent. Feu-hi un cop d’ull, exploreu totes les seves possibiitats i escolliu la millor opció.

Ja teniu una alternativa més per afegir a la llista d’eines de videoconferència 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...

Informació bàsica sobre protecció de dades:
Finalitat: registre de persones que comenten els continguts del blog de l’ICE.
Legitimació: consentiment de la persona interessada (art. 6.1.a RGPD).
Destinataris: amb el consentiment de la persona interessada es publicarà el seu comentari i el nom o sobrenom amb el qual s’ha registrat.
Drets de les persones interessades: es poden exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició al tractament i sol·licitud de la limitació del tractament adreçant-se a l’ICE.
Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades en aquest enllaç.