Presentacions interactives amb Mentimeter

Tres anys enrere us parlàvem de Zeetings, una eina per crear presentacions interactives. I és que les presentacions poden convertir-se en moments molt avorrits si són unidireccionals i no es provoca la interacció amb els espectadors. D’acord, aquesta interacció es pot aconseguir tot trencant el ritme de la presentació amb preguntes o petites activitats que preparem per al públic. Això està molt bé. I tant! Però si utilitzem alguna eina per crear presentacions que permeti la interacció a través d’algun dispositiu mòbil o ordinador, i que els resultats es mostrin, a temps real, a tota l’audiència, l’efecte motivador pot ser encara molt més gran.

I això és el que feia Zeetings. Malauradament, aquesta eina ha deixat de funcionar. Les persones que la mantenien vives han decidit tancar aquest projecte. És una llàstima perquè era una eina gratuïta amb moltes possibilitats. Però si érem usuaris de Zeetings, podem trobar altres eines que funcionin de forma similar. Aquest és el cas de Mentimeter, una aplicació de la que ja parlàvem al post de fa 3 anys.

Amb Mentimeter es poden crear presentacions interactives amb un editor en línia molt fàcil d’utilitzar. Podem afegir preguntes, enquestes, concursos, diapositives, imatges, gifs… per crear presentacions divertides i atractives. Llavors, el públic utilitza els seus dispositius mòbils per connectar-se a la presentació, on pot respondre les preguntes plantejades, per exemple. Es visualitzaran les seves respostes en temps real per crear una experiència divertida i interactiva. Finalment, un cop finalitzada la presentació de Mentimeter, podrem compartir i exportar els resultats per analitzar-los i, fins i tot, comparar les dades al llarg del temps per mesurar el progrés del públic.

Mentimeter té una versió gratuïta que permet crear tantes presentacions com vulguem per ser utilitzades per una audiència tan gran com vulguem. Però té un parell de limitacions: només podem utilitzar 2 diapositives amb preguntes i 5 que continguin qüesetionaris. Si volem utilitzar aquesta versió, haurem de combinar les diapositives amb cura.

I si decidim pujar de nivell, podrem gaudir de diverses tarifes, tenint en compte que tenen preus per a educació que estan una mica més ajustats que els preus per a professionals d’altres sectors. Podeu comparar els seus plans i les caractarístiques en aquest enllaç.

Si creieu que us pot interessar, visiteu el seu canal de YouTube on trobareu un detallat tutorial.

I acabarem amb el títol del post de fa 3 anys: Passa’t a les presentacions interactives!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...

Informació bàsica sobre protecció de dades:
Finalitat: registre de persones que comenten els continguts del blog de l’ICE.
Legitimació: consentiment de la persona interessada (art. 6.1.a RGPD).
Destinataris: amb el consentiment de la persona interessada es publicarà el seu comentari i el nom o sobrenom amb el qual s’ha registrat.
Drets de les persones interessades: es poden exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició al tractament i sol·licitud de la limitació del tractament adreçant-se a l’ICE.
Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades en aquest enllaç.