L’aplicació d’escriptura més perillosa

Una de les tasques que hem de fer més sovint és la d’escriure. Escriure un article, escriure un correu electrònic, escriure unes idees que més tard desenvoluparem, escriure el redactat d’una tasca per als nostres alumnes, escriure el contingut d’uns conceptes que volem fer arribar als nostres estudiants…

Convindreu amb nosaltres que no sempre ve de gust. Sovint ens fa mandra. Ens costa trobar el moment de començar a redactar. I, a mig escriure, ens distraiem amb qualsevol altra ocupació. Tot plegat no fa més que dificultar el procés d’escriure perquè perdem el fil del que estàvem escrivint i també perdem la concentració.

Permeteu-nos que en aquesta darrera entrada de l’any 2021 sobre recursos us presentem una proposta diferent. Us demanem una certa mirada lúdica i que us agafeu aquesta proposta com un divertimento.

Es tracta de The Most Dangerous Writing App. Sí, això mateix, l’aplicació d’escriptura més perillosa. Quan accediu a la seva pàgina web veureu que, sota del nom de l’app, hi ha un botó que ens convida a començar el nostre procés d’escriptura. Just a sobre, un petit cartell de color gris que ens indica que la sessió que tenim programada és de 5 minuts. Això vol dir que haurem d’escriure durant 5 minuts. Us sembla poc? Doncs proveu-ho i ja ens ho sabreu dir.

Fent clic sobre aquesta etiqueta grisa se’ns obren noves possibilitats. D’entrada, podem veure que podem escollir entre diferents nombre de minuts: 3, 5, 10, 15, 20, 30 i 60. Però també podem triar l’opció de nombre de paraules. En aquest cas, les opcions que ens ofereix l’aplicació són d’escriure 150, 250, 500, 750 o 1667 paraules. En ambdues opcions tenim la possibilitat de marcar el Hardcore mode (només per a esperits valents).

Un cop feta l’elecció, només ens queda fer clic al botó Start Writing. S’obrirà una nova pantalla totalment blanca amb el text Start typing… que ens convida a començar a escriure.

És possible que ara mateix us estigueu preguntant per què es tracta de l’aplicació d’escriptura més perillosa. Comenceu a escriure i ho descobrireu. Si atureu una estona el vostre redactat, us adonareu que el text escrit comença a canviar a color vermellós i que es torna borrós. És el preludi de la desaparició de tot el text escrit. Això us força a seguir escrivint. Si us atureu, el text desapareix. La regla és ben clara!

Ara bé, si aconseguiu l’objectiu que us havíeu marcat (un temps determinat o un nombre de paraules concret), el text us quedarà visible en pantalla i el podreu exportar per incorporar-lo a qualsevol processador de textos.

Proveu aquesta aplicació. I feu volar la imaginació per trobar possibles usos. A banda del vostre repte personal per estar concentrats en l’escriptura de qualsevol document, podeu pensar en proposar alguna activitat a l’aula amb els vostres estudiants on hagin d’escriure un resum d’una part del contingut de l’assignatura, o hagin de plantejar la solució a un problema plantejat o que hagin d’escriure un text lliure sobre un tema concret, o…

Bona experimentació!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Captcha loading...

Informació bàsica sobre protecció de dades:
Finalitat: registre de persones que comenten els continguts del blog de l’ICE.
Legitimació: consentiment de la persona interessada (art. 6.1.a RGPD).
Destinataris: amb el consentiment de la persona interessada es publicarà el seu comentari i el nom o sobrenom amb el qual s’ha registrat.
Drets de les persones interessades: es poden exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició al tractament i sol·licitud de la limitació del tractament adreçant-se a l’ICE.
Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades en aquest enllaç.