Coggle: mapes mentals col·laboratius a la xarxa

“Crea mapes mentals que flueixin com les teves idees”. Aquest és l’eslògan de presentació de Coggle. I, realment, és així. Amb aquesta eina es poden crear mapes mentals i conceptuals i diagrames de flux de forma molt senzilla. I a tot plegat, cal afegir dues funcionalitats molt interessants: és una aplicació gratuïta i es pot compartir amb qui vulguis.

Per poder utilitzar Coggle no fa falta instal·lar cap aplicació ni programa perquè funciona directament des del navegador. Es poden crear mapes tant de manera individual com de forma col·lectiva. Això fa que sigui ideal per a treballs en grup. I, com hem dit abans, les creacions es poden compartir de forma molt senzilla. A més, Coggle ofereix la possibilitat de desar, editar i imprimir tots els materials creats.

Podeu fer-vos una idea del seu funcionament en aquest vídeo d’introducció a aquesta eina:

Per poder començar a utilitzar Coggle cal que ens registrem a la seva pàgina web (si voleu, es pot fer a través del vostre compte de Google). Llavors, cal crear un perfil (es pot triar entre docent, estudiant, enginyer, empresari…). Un cop fet això, ja podrem començar a crear els nostres propis dissenys de forma individual o col·laborativa i compartir-los amb qui vulguem.

És una eina molt versàtil que ens permet anar creant i modificant tots els conceptes que anem afegint al mapa. No hi ha res millor que anar remenant totes les possibilitats per fer-nos una idea del seu potencial.

Podeu fer-vos una idea dels resultats que es poden obtenir amb Coggle fent un cop d’ull a la següent imatge:

Com passa en la majoria de programes i aplicacions gratuïtes, Coggle ens ofereix la possibilitat d’acollir-nos a alguns dels seus plans de pagament. Cal dir, però, que la versió gratuïta de Coggle és totalment funcional i que la limitació més important és que només ens permet crear fins a 3 diagrames privats però, en canvi, podrem crear un nombre il·limitat de diagrames públics. Podeu veure el que inclou cada pla en aquest enllaç.

En definitiva, Coggle pot esdevenir una bona eina per a utilitzar en docència sobretot per la possibilitat de treballar col·laborativament i en línia en un mateix mapa mental. Proveu-ho, segur que us sorprendrà!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...

Informació bàsica sobre protecció de dades:
Finalitat: registre de persones que comenten els continguts del blog de l’ICE.
Legitimació: consentiment de la persona interessada (art. 6.1.a RGPD).
Destinataris: amb el consentiment de la persona interessada es publicarà el seu comentari i el nom o sobrenom amb el qual s’ha registrat.
Drets de les persones interessades: es poden exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició al tractament i sol·licitud de la limitació del tractament adreçant-se a l’ICE.
Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades en aquest enllaç.