H5P: Per crear contingut interactiu

Per explicar-ho utilitzant poques paraules, podríem dir que H5P és un entorn de treball per a crear materials interactius que poden ser utilitzats en qualsevol entorn web. Això vol dir, per exemple, que es pot incloure en qualsevol pàgina web o bé en una assignatura de l’entorn Moodle.

Els seus principals objectius són els de crear crear contingut HTML5 més ric a les plataformes de publicació existents, compartir ontingut sense problemes a qualsevol lloc compatible amb H5P i reutilitzar i modificar contingut del navegador en qualsevol moment.

Permet crear una varietat de tipus de contingut per a diverses necessitats: vídeos interactius, presentacions interactives, qüestionaris, línies de temps interactives, jocs i més. H5P és una abreviatura de HTML5 Package. H5P està basat en Javascript, és lliure i de codi obert.

Tot seguit pots veure un senzill exemple:

H5P ha anunciat que properament crearà un hub de Recursos Educatius Oberts (OER. Open Educational Resources), és a dir, que tindrem la possibilitat d’accedir a recursos per a l’ensenyament, l’aprenentatge o la recerca que es troben al domini públic o bé que han estat publicats amb una llicència de propietat intel·lectual que permet que se’n faci un ús lliure. I, evidentment, també podràs crear materials perquè puguin ser utilitzats per altres persones.

En el moment d’escriure aquesta entrada, es pot provar la creació d’una selecció materials de forma gratuïta a https://h5p.org. Per crear altres tipus de continguts (cal llicència de pagament), cal accedir a https://h5p.com. Tot fa pensar, però, que progressivament aniran apareixent noves possibilitats per crear materials H5P de forma gratuïta.

T’animem a explorar aquesta interesantíssima proposta i que comencis a fer les teves pròpies creacions!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...

Informació bàsica sobre protecció de dades:
Finalitat: registre de persones que comenten els continguts del blog de l’ICE.
Legitimació: consentiment de la persona interessada (art. 6.1.a RGPD).
Destinataris: amb el consentiment de la persona interessada es publicarà el seu comentari i el nom o sobrenom amb el qual s’ha registrat.
Drets de les persones interessades: es poden exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició al tractament i sol·licitud de la limitació del tractament adreçant-se a l’ICE.
Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades en aquest enllaç.