Blackboard Collaborate: compartir la càmera

Blackboard Collaborate

Blackboard Collaborate (BbC) és un sistema de videoconferència molt utilitzat en entorns d’aprenentatge de qualsevol etapa educativa per a formació professional i per a l’aprenentatge virtual. També és utilitzada en entorns empresarials. Aquesta és l’eina que va escollir la UdG per donar suport a tota la comunitat educativa en temps de pandèmia.

En aquest breu espai de temps (un any i mig, aproximadament), hem pogut comprovar com aquesta eina ha anat evolucionant. Probablement, un dels aspectes més importants que han canviat és el nombre de participants que es poden veure, de forma simultània, a la pantalla.

Una de les funcionalitats de BbC, ho sabeu bé, és la de compartir contingut amb la resta d’assistents a la videotrucada. D’aquesta manera, es pot compartir una pissarra electrònica on es pot afegir contingut de forma col·laborativa, una aplicació o la pantalla sencera i, finalment, podem compartir fitxers. Doncs bé, en una de les darreres actualitzacions de BbC s’ha afegit la possibilitat de compartir la càmera. En aquest cas, no ens referim a compartir el vídeo que captura la càmera web del nostre dispositiu (això ja es podia fer) sinó a una segona càmera.

Per accedir a aquesta possibilitat hem d’iniciar una sessió de videoconferència amb BbC, fer clic sobre la icona de la part inferior dreta, i escollir l’opció de compartir contingut. Això farà aparèixer les opcions de compartició. Podrem observar com, a més de les que hem mencionat abans, hi ha una nova opció que diu Compartir la càmera. Fent clic en aquesta opció se’ns desplegarà un nou menú on podrem veure totes les càmeres connectades al nostre dispositiu.

Si utilitzem un dispositiu mòbil, podrem escollir compartir la càmera posterior. Això ens permetrà mostrar qualsevol objecte o element que vulguem que vegin els nostres estudiants i que estigui en el nostre entorn proper.

Però si fem servir un ordinador de sobretaula o portàtil, les possibilitats són encara millors. En aquest cas, podem connectar a l’ordinador tantes càmeres o dispositius d’entrada de vídeo com sigui possible (els ports d’entrada de l’ordinador marcaran el límit). I, a més de la càmera que ens enfoca a nosaltres, podrem anar compartint de forma simultània, el que captura una de les altres càmeres que tenim connetades. Posem un exemple perquè es pugui entendre millor. Suposem que volem mostrar un experiment de física. En aquest cas, abans de començar la sessió, prepararé tot el que necessitarem:

  • L’ordinador amb la càmera frontal enfocant-me a mi, com fem habitualment.
  • Els elements que intervenen en l’experiment, posats en un espai proper (sobre una taula al nostre costat, per exemple).
  • Una segona càmera web connectada a l’ordinador i enfocant els elements de l’experiment.

D’aquesta manera, quan comencem la sessió, ho farem com ja ho fèiem habitualment, compartint la nostra imatge. Però, en el moment d’explicar el funcionament de l’experiment, el que farem serà compartir la segona càmera web perquè tothom pugui veure l’experiment.

Segur que trobareu aplicacions interessants d’aquesta possibilitat de compartir una segona càmera a través de BbC i que s’ajustin als continguts de la vostra matèria. La possibilitat hi és. Ara us toca a vosaltres treure’n rendiment…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Captcha loading...

Informació bàsica sobre protecció de dades:
Finalitat: registre de persones que comenten els continguts del blog de l’ICE.
Legitimació: consentiment de la persona interessada (art. 6.1.a RGPD).
Destinataris: amb el consentiment de la persona interessada es publicarà el seu comentari i el nom o sobrenom amb el qual s’ha registrat.
Drets de les persones interessades: es poden exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició al tractament i sol·licitud de la limitació del tractament adreçant-se a l’ICE.
Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades en aquest enllaç.