Editar el so amb Audacity

En aquests darrers mesos que la docència ha fet un gir inesperat cap a models d’aprenentatge híbrids (una barreja entre docència presencial i docència virtual), han estat molts els professionals que han vist la necessitat de preparar materials en format de vídeo per oferir als seus estudiants.

Tothom té clar que, si parlem de vídeos, necessitem que la qualitat de la imatge sigui tan bona com sigui possible. Però sovint oblidem un altre component que és tant o més important que la imatge: el so. No us het trobat alguna vegada visionant algun document en format de vídeo, d’imatge excel·lent, però amb un so pèssim que no permet seguir el fil del que s’està explicant?

El primer consell és, doncs, que tinguem tanta cura en l’enregistrament de la imatge com en el del so. I, si veiem que necessitem editar el so (millorar-ne la qualitat, augmentar el volum, matisar-lo, aplicar-hi filtres, enganxar diferents fragments…), Audacity ens pot ajudar a aconseguir-ho.

Es tracta d’un programari d’àudio gratuït, de codi obert i multiplataforma. Audacity és un editor i gravador d’àudio que treballa utilitzant diverses pistes. És molt fàcil d’utilitzar. Hi ha versions per a Windows, macOS, GNU / Linux i altres sistemes operatius.

Aspecte d'Audacity

A més, permet importar i exportar en diversos formats, segons les nostres necessitats. I es poden afegir plugins per augmentar les seves prestacions.

Tot i que el seu ús és força intuïtiu, la mateixa pàgina web de l’aplicació ofereix una àmplia documentació d’ajuda que ens facilitarà la nostra feina.

I encara una darrera idea. Hi ha un altre format que pot ser molt interessant per a donar suport a la nostra docència: el podcast (n’hem parlat en aquesta entrada). Es tracta d’un sistema de distribució d’arxius d’àudio, bàsicament. Si hem d’oferir alguna explicació sobre algun dels continguts de les nostres assignatures i no ens cal el suport de la imatge, el podcàsting pot ser una molt bona solució. En aquest cas, Audacity també ens pot donar un bon cop de mà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...

Informació bàsica sobre protecció de dades:
Finalitat: registre de persones que comenten els continguts del blog de l’ICE.
Legitimació: consentiment de la persona interessada (art. 6.1.a RGPD).
Destinataris: amb el consentiment de la persona interessada es publicarà el seu comentari i el nom o sobrenom amb el qual s’ha registrat.
Drets de les persones interessades: es poden exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició al tractament i sol·licitud de la limitació del tractament adreçant-se a l’ICE.
Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades en aquest enllaç.